Güçlü Tarafsız Hızlı Haber
$ DOLAR → Alış: 31,98 / Satış: 32,11
€ EURO → Alış: 34,63 / Satış: 34,77

Emine Supçin’in 4. kitabı KIŞ, kitapçılarda

Crea Crea
Crea Crea
  • 19.04.2020

Emine Supçin’in 4. kitabı KIŞ, tüm toplumların ortak yarası, çocuk istismarını konu ediniyor.

Kış’ı bu alanda yazılmış kitaplardan farklı kılan nokta, gerçek bir olaydan yola çıkmış olması.

Kişiler ve kurumların isimleri elbette değiştirilmiş ama yaşanan olay düpedüz gerçek.

Kitap çıkar çıkmaz okurların ilgisini çekmiş ve hem sosyal medya hem de basında gereken ilgiyi görmüştür.

Kitabın resmi tanıtım sayfası aynen şu girişle başlıyor: “Saf kötülük, çocukları sever. Çünkü her ikisi de katışıksızdır.

Biri net siyah, diğeri net beyaz. Üstelik ikisi birleşince gri çıkmaz ortaya.

Kötülük ne kadar safsa, iyiliği o denli bozar… Ve onlar için umut, ıslak kibritten kıvılcım beklemek kadar cılızdır artık.” Yazar Emine Supçin, kitabından söz ederken, “Bu kitabı yazmasaydım, yazın hayatıma devam edemeyebilirdim,” diyor. “Çünkü çocuklarına sahip çıkamayan toplumların, bir geleceği olamaz diye düşünüyorum.” Kış’ın okurdan aldığı yorumların neredeyse hepsi aynı cümleyle başlıyor.

“Hakikaten kış. İçim üşüdü. Yüreğime kar yağdı.” Devamında akıcılığına vurgu yapan okurların yorumları, “Uzun zamandır tek nefeste kitap bitirmemiştim.

Ama Kış’a başlayınca elinizden bırakamıyorsunuz,” şeklinde. Yazar Emine Supçin’in Kış’tan önceki kitabı Dokunulmamış Kadınlar da aynı ilgi ile karşılanmış ve temel felsefesi olan, “Cehaletin tek korkusu kadındır.

Çünkü kadın öğrenirse çocuklarına da öğretir,” tüm ülkeyi derinden etkilemişti.

Özellikle bu etkileyici cümle milyonlarca kez paylaşılmış, cehalete karşı yekvücut olan tüm aydınların ortak şemsiyesi haline gelmişti.

Kış da tıpkı Dokunulmamış Kadınlar gibi çok konuşulacağa benziyor. 1966 yılında Denizli’de doğan yazarın yazma serüveni ortaokuldayken başlamış ve ilk şiir ve yazıları Erciyes Dergisi’nde yayınlanmıştır.

Sonrasın pek çok yerel gazetede yazın hayatına devam eden Supçin, ilk kitabı HİÇ’le 2012 yılında okurlarıyla buluşmuştur.

Ardı sıra Filozoflardan Seksi Şeyler ve Dokunulmamış Kadınlar’ı yazmıştır.

PAÜ’den yüksek lisans derecesi ile mezun olan yazar aynı zaman da bir eğitim uzmanıdır.

Uzmanlığının üzerine Oxford Brookes Üniversitesi’nden İş İngilizcesi eğitimini de eklemiştir.

Halen işletmekte olduğu Şen Bilim Çocuk Kulübünün de kurucusudur.

Emine Supçin Kimdir ?

Emine Supçin, 1966 Beyağaç, Denizli doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Frankfurt ve Beyağaç arasında tamamlamıştır. Lisans ve yüksek lisans derecelerini Pamukkale Üniversitesinde tamamlamıştır.

Oxford Brookes Üniversitesinde İş İngilizcesi eğitimini aldıktan sonra devlet ve özel okullarda İngilizce öğretmenliği yapmaya devam etmiştir. Halen kendine ait Küresel Dil Danışma Merkezinde, yabancı dil eğitimi danışmanlığı yapmaktadır.

Emine Supçin’in 4. kitabı KIŞ, tüm toplumların ortak yarası, çocuk istismarını konu ediniyor. Kış’ı bu alanda yazılmış kitaplardan farklı kılan nokta
YAZARIN SON YAZILARI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ

betnis giriş
betnis
yakabet giriş