Güçlü Tarafsız Hızlı Haber
$ DOLAR → Alış: 32,49 / Satış: 32,62
€ EURO → Alış: 34,60 / Satış: 34,74

Gaziemir’de görevden ayrılıyorum diyen başhekime destek çığ gibi

Gaziemir’de görevden ayrılıyorum diyen başhekime destek çığ gibi
  • 08.01.2021

Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Doğan Yıldırım, WhatsApp grubundan hastane çalışanı doktorlara uyarıda bulunduğu yazışmanın basına sızdırılmasının ardından İzmir İl Sağlık Müdürlüğünce başlatılan inceleme sonrası başhekimlikten istifa ettiğini bildirdi.

“Başhekimden skandal talimat” başlığıyla ve hemşirelerin aşağılandığı algısıyla bir internet sitesinin servis ettiği haberde, Başhekim Doğan Yıldırım hedef gösterildi. Haber kısa sürede sosyal medyada da yayıldı. İl Sağlık Müdürlüğü de basında yer alan haberler üzerine başhekim hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

Bunun üzerine “Kamuoyuna Duyuru” başlığıyla sosyal medya hesaplarından “Görevden çekiliyorum” açıklaması yapan Yıldırım’a destek bir anda çığ gibi büyüdü.

Doğan Yıldırım, paylaşımında “Maksadı üzüm yemek olmayanlara fırsat tanımayarak, ne devletime, ne bakanlığıma ne de onur duyduğum şerefli geçmişime halel gelmesine müsade etmemek adına kendi isteğimle Başhekimlik görevinden çekiliyorum.” duyurusunu yaptı.

Yüzlerce sosyal medya kullanıcısı, Başhekim Doğan Yıldırım’ın, hastane çalışanı 20 doktorun olduğu öğrenilen WhatsApp grubunda, “hastanedeki bazı eksiklik ve sıkıntılara müdahale edilmesi, hastalara güleryüzlü davranılması” gibi talimat ifadelerinin de yer aldığı yazışmanın “hemşirelerin aşağılandığı” algısına dönüştürülmesine tepki gösterdi.

Başhekim Yıldırım’a aynı zamanda ikamet ettiği Gaziemirliler de sahip çıktı. Bugün hastane çalışanlarının büyük bir bölümünün de Doğan Yıldırım’ın makamına gelerek kendisine destek verdiği öğrenildi.

“MESAİ MEFHUMU GÖZETMEDEN ÇALIŞTIM”

Görevde olduğu yaklaşık 5 yılda, Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesin’in sadece Gaziemir’de değil çevre ilçelerden gelenlere de kaliteli sağlık hizmeti sunan bir hastane durumuna geldiğini vurgulayan Yıldırım, “Göreve geldiğim günden itibaren mesai mefhumu gözetmeden çalıştım. Bu çerçevede hastanemizde Palyatif Bakım Merkezi, Fizik Tedavi Merkezi, Özdere Semt Polikliniği, Evde Sağlık Hizmetletinin müstakil bir birim olarak güçlendirilmesi, Hastane ana binasının daha iyi koşullarda hizmet vermesi için teknik altyapısının güçlendirilmesi, yeni ve teknolojik cihazların hastaneye kazandırılması gibi daha iyi hizmet sunabilme adına gerekli çalışmaları yaptım. Sağlık Bakanlığımızın belirlediği politikalar ve ilkeler çerçevesinde, İl Sağlık Müdürlüğümüzün öncülüğünde gerek hastanenin çağdaş yönetilmesi ve gerekse halkımıza kaliteli sağlık hizmetleri verilmesi konusunda üzerimize düşeni yapmanın gayretinde olduk.” ifadelerini kullandı.

“DİKKATSİZLİKTEN BİR CAN BİLE KAYBEDERSEK VEBALİ VAR”

Covid-19’la mücadele edildiği dönemde de hastanesinde görevli tüm sağlık çalışanlarıyla uyum içinde topyekün insanüstü bir mücadele verdiklerine dikkati çeken Yıldırım, “Böyle zorlu bir süreçte, 7 gün 24 saat üzerinden çalışmaya devam ettim. Yoğun ve stresli bir günde, acil müdahale gerektiren bir hastanın gözden kaçtığını farkedip bizzat kendim müdahale etmemin akabinde serviste yatan hastaları ziyaretim esnasında yine bazı hastalarla ilgili eksiklikleri görmem üzerine nöbetçi hemşire ve doktorları uyardım. Sonrasında hastahanemiz nöbet usulüyle çalıştığı için covid servisi nöbetçi ekibinin yer aldığı Whatsup gurubundan diğer hekim arkadaşlarımın da daha dikkatli çalışmaları hususunda ‘dikkatsizlikten dolayı bir can bile kaybedersek vebali üzerimizedir duygusuyla’ gerekli uyarıları yapmak istedim.” sözlerine yer verdi.

“HEMŞİRE KARDEŞLERİMDEN VE TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN ÖZÜR DİLERİM”

“O anki haleti ruhiyemle maksadı aşan ifadeler kullanmışım. Bundan dolayı da ziyadesiyle üzgünüm.” diyen Yıldırım, “Başta şerefli ve fedakar hemşire kardeşlerim olmak üzere tüm sağlık çalışanı arkadaşlarımdan özür diliyorum.” ifadesini kullandı.

“Halka Hizmet Hakka Hizmettir” düsturuyla çalışan bir Anadolu evladı olduğunu dile getiren Yıldırım, açıklamasına şöyle devam etti:

“İlkokul mezunu bile olmayan bir annenin ve inşaat ustası vatanperver bir babanın yetiştirdiği, ‘Halka Hizmet Hakka Hizmettir’ düsturuyla çalışan bir Anadolu evladı olarak, 19 yıllık meslek yaşantımda beni tanıyan tüm meslektaşlarımın ve beraber çalıştığım hemşire kardeşlerim başta olmak üzere bütün sağlık çalışanlarının da tasdik edeceği gibi mesai arkadaşlarıma hiç bir ünvan ayrımı yapmadan ve kardeşlik hukuku içerisinde çalıştım.

Maksadı üzüm yemek olmayanlara fırsat tanımayarak, ne devletime, ne bakanlığıma ne de onur duyduğum şerefli geçmişime halel gelmesine müsade etmemek adına kendi isteğimle Başhekimlik görevinden çekiliyorum.

Mensubu olmaktan şeref duyduğum Türkiye Cumhuriyetimizin yetiştirmiş olduğu bir Hekim olarak Aziz Milletimize hizmet etmeye devam edeceğimi de bildirmek istiyorum. Saygılarımla.”

SOSYAL MEDYADA DESTEK ÇIĞ GİBİ BÜYÜDÜ

Başhekim Doğan Yıldırım’ın “görevden çekildiğini” açıklamasının ardından başhekimi tanıyan tanımayan yüzlerce kişinin sosyal medyada destek mesajı paylaştığı görüldü. Bir anda adeta çığ gibi büyüyen destek mesajlarında Başhekim Yıldırım’dan istifa etmemesi ve göreve devam etmesi istendi.

Haberin yer aldığı facebook’taki bir platforma yorum yapan İdris Kahya isimli kullanıcı “Başhekim Adam gibi adammış helal olsun çok doğru şeyler yazmış her hastaneye böyle milletini hastalarını düşünen başhekim lazım” ifadelerine yer verdi.

Şahin Çağlayan isimli kullanıcı ise “Baş hekimi takdir ediyorum tüm devlet hastanelerinde aynı kaprisli hareketlerden kaçınılmalıdır. İnsanlar canlarını emanet ediyor sonuçta gerekli denetimler yapılıp aksiyonlar alınması gerek bir güler yüz umut verir hastaya sessiz ufak harflerle ilgilenmeli özellikle yogun bakımlara dikkat çekilmeli başhekimi tekrardan takdir ediyorum.” yorumunu yaptı.

Cemal Süslü, “Skandal olan hastaların hakkını savunup görevini hakkıyla yapmaksa başhekimin yanındayız helal olsun ona” derken Eray Esen isimli kullanıcının ise “Adam haklı kardeşim hiyerarşi olmazsa ayaklar baş olur düzen bozulur. Herşeyin bı düzeni nizamı var yönetici yöneticiliğini memur memurluğuna ast astligini üst ustlugunu bilecek yoksa heryer yol geçen hanı olur. Nerde kaldı devlet nizamı” ifadelerini kullandığı görüldü.

KURUM İÇİ YAZIŞMANIN SIZDIRILMASINA TEPKİ

Sosyal medya kullanıcılarının yorumlarında kurum içi yazışmanın sızdırılmasına da çok sayıda tepki geldi.

Ahmet Urfan yorumunda, “Asıl mesele şu kurum içi yazışmaları dışarıya sızdıran kurnaz kim ise gereken işlem yapılsın, başhekim sonuna kadar haklıdır alt üst ilişkisi yok ise o kurumda lakayitlik oluşur.” değerlendirmesi yaptı.

Engin Civan, “Ne skandalı on numara konuşmuş başhekim tebrik ederim” derken başhekim Yıldırım’la hastaneye geldiğinde tanıştığını ifade eden Mehmet Şaşmaz ise “Yaptığınız habere bak çarpıtmaya çalışmayın. Adamın dibidir o başhekim, koridorlarda tek başına dolaşırken görüp tanıştım. Doktor sandım birşey sormak için durdurdum, ben başhekimim yardımcı olayım deyip ilgilendi sağolsun. Tesadüfen hemşehrim çıktı ayriyeten gurur duymuştum.” yorumunu yaptı.

“İSTİFA KABUL EDİLMESİN”

Başhekim Doğan Yıldırım’ın “görevden çekildiğini duyurduğu” kendi hesabındaki paylaşımının altına da çok sayıda destek mesajı gönderildi.

Bu mesajlardan bazıları da şöyle:

Gökhan Diler, “Komploya getirmek istemişler seni Hocam , umarım sağlık Bakanlığımız sizin gibi değerleri kaybetmek istemez , çok yazık olur bu kadar emeğe. Lütfen pes etmeyin”

Mustafa Halit Çelik, “Değerli kardeşim, bırakmanı uygun görmem. Toplumun işini iyi yapanların iş başında olması gerek. Küçük hesaplar peşinde olanlar bizi yıldırmamalı. Devam etmen için üzerime düşeni yapmaya hazırım”

Gülgün Mican: “Hocam olmadı bu yapmayın dönün bizler sizi biliyoruz tanıyoruz gecesini gündüzüne katan çalışan dürüst bir arkadaş kardeş abey bizim doktorunmsunuz hiç bazı kişilere kulak asmayin bu pandemi süresince hastaneden hiç ayrılmadınız canla başla çalıştınız beyefendiliginiz sayesinde okadar çok seveniniz varki hepsi sizin yanınızda arkasında bizlerde hakkınızda hayırlısı olsun inşallah tekrar bir düşünün ne olur hastane çok değerli birini kaybediyor”

Sahavettin Sarıkaya: “İl sağlık müdürlüğü istifanı kabul etmiyecek inşallah. Gece gündüz canla başla çalışan değerli bir yönetici hekim olduğunuzu,sizin yerinizi hiç kimsenin dolduramıyacağı bilinmelidir.Dualarımız seninle,Allah’a emanet ol selamlar”

Hasan Hüseyin Uslu, “Dörtnala gelip Uzak Asya’dan Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan bu memleket, bizim.” dizelerinde ifadesini bulan bu memleket bizim, dil, din, ırk ayrımı yapmaksızın bu insanlar bizim anlayışıyla hizmet eden bir Anadolu çocuğunu marjinal grupların algı operasyonuna kurban vermeyelim. Yüreği insan sevgisi vatan sevgisi ile çarpan Başhekimimiz Doğan Bey’in güzel hizmetlerinin hepimiz şahidiyiz. İl Sağlık Müdürlüğünün bu istifayı geri çevirmesi ve Doğan Beyin görevine devam etme iradesini göstermesi için kalpten duacıyım…

Seviliyorsun kardeşim”

Etiketler: / /

İzmirde içme suyunda kirlilik iddiası
İzmir Haber – İzmir’in Güzelbahçe ilçesi Yelki Mahallesi’nde oturan Akın Tunç, evinin giriş saati ve deposuna taktığı filtrelerde kirlilik olduğunu...
ÜNLÜ MARATON KOŞUCUSU MOTOR HASAN’A DESTEK ADEM YILDIRIM’DAN GELDİ
55 YAŞINDAKİ MARATONCUNUN YÜREK YAKAN FERYADI MAALESEF SPORU VE SPORCUYU SAHİPLENMEYEN BİR ŞEHİRDE YAŞAM MÜCADELESİ VERİYORUM Samsun Haber – Maraton...
İzmir Haber Buca Belediyesinden kaçak molozla mücadele
SÜRDÜRÜLEBİLİR bir çevre yaratmak adına çalışmalarını aralıksız sürdüren BucaBelediyesi, doğa düşmanlarına karşı mücadele başlattı. Efeler Mahallesi’ndeki boş arazilereyapılan kaçak moloz...
Konakın beş yıldızlı tesisi açılış için gün sayıyor
İzmir Haber Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 1. Kadriye Mahallesi’nde yapımı devam eden sosyal tesis ve kapalı pazaryeri inşaatında incelemelerde...
Eren Karabiber Artık Tiktok Türkiyede
Eren Karabiber, Hikaye Ve Okuduğu Şiirleriyle hayranlarına her akşam duygusal anlar yaşatıyor. Dünyanın en eğlenceli platformu Tiktok bünyesine katılan Karabiber,...
Yasak Elma 167 Bölüm İzle
Yasak Elma Engin’in ölümü herkes üzerinde şok etkisi yaratır. Engin’in ölmesi Ender’in işlerine sektevurduğundan Ender yeni sponsor arayışına girer. Bu...
Cerrahpaşa ve Çapa Tıp Nereye Taşınıyor
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İstanbul ve İzmir’de de binaların depreme dayanıklılığı konusu gündeme geldi. Depremlerin büyük yıkımlara ve can kayıplarına...
İzmir Haber Buca Belediyesinden depremzede ailelere destek
Türkiye tarihinin en büyük felaketlerinden biri olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardındanteyakkuza geçen Buca Belediyesi, yaraları sarmak için canla başla çalışıyor....
İzmir Haber Bayraklıda ücretsiz pazar servisi dönemi
Vatandaşların talep ve önerilerini dikkate alan Bayraklı Belediyesi, Fuat Edip Baksı Mahallesi pazar yerine ulaşımı kolaylaştırmak için ücretsiz servis hizmetine...
İzmir Haber Bucada depremin gerçek yüzü tartışıldı
BUCA’da depremin gerçek yüzü bir kez daha masaya kondu. Buca Belediyesi’nin arama kurtarma birimi BUCAKUT Ekip Lideri Mehmet Fatih Barış,...
İzmir Haber Alaçatı Modern Yola Çıktı
Kültür sanat alanında yaptığı projelerle adından söz ettiren Çeşme BelediyeBaşkanı M. Ekrem Oran, modern sanat merkezi projesi Alaçatı ModernProjesi’ni hayata...
Aile dizisi izmirde çekiliyor
İzmir Haber Show TV’de önümüzdeki günlerde başlayacak Aile dizisinin çekimleri, İzmir Sinema Ofisi’nin desteğiyle Konak, Alsancak, Çeşme ve Gaziemir’de yapıldı....
Hemşeriler Buca’da Buluştu
İzmir Haber İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği Başkanı ve Konak Belediye Meclis Üyesi Birol Özkardeşler yönetim kurulu üyeleri ile birlikte...
ABD Kadınlar Futbol Ligi FIFA 23’te
Dünya Haber Yapılan ortaklıkla birlikte ABD Ulusal Kadınlar Futbol Ligi’nde mücadele eden tüm kulüpler ve oyuncular, FIFA 23’te yeralacak. Electronic...
foçada çocuklar uzay küresi ile öğrendi
İzmir Haber Foça Belediyesi tarafından çocuklar için eğitici ve eğlenceli Uzay Küresi etkinliği gerçekleştirildi. Astronot kıyafetli öğreticilerin karşıladığı çocuklar, Uzay...
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ

betnis giriş
betnis
yakabet giriş