Güçlü Tarafsız Hızlı Haber
$ DOLAR → Alış: 29,24 / Satış: 29,36
€ EURO → Alış: 32,22 / Satış: 32,35

GERÇEK FEDAKARLIK NEDİR

Crea Crea
Crea Crea
  • 28.05.2020

GERÇEK FEDAKARLIK NEDİR

Herkes de fedakarlık var. Gerçek fedakarlık nedir? kişi nereye kadar fedakarlık yapabilir? Fedakarlıkta sevginin önemi? Hangi aşamada fedarklık yapıkmamalıdır? Dengeli fedakarlık nasıl olur?

Fedakarlık ile ilgili sorularımızı Dünya Değişim Uzmanlarına sorduk ve çok etkili bilgiler edindik. Bilgileri sizlerle paylaşıyoruz.

”Fedakarlığın farkında olmak dengeli fedakarlığa neden olur. Yani genel bir kavram var. Fedakarlık ve suistimal. Kişi nereye kadar fedakarlık yapacak ve nerede sınır çizecek, nerede duracak? Çünkü genelde yakın ilişkilerde örneğin aile, arkadaş, eş veya dost ilişkilerinde fedakarlığın bir sınırı olmalıdır.

Genelde insanlar kendilerini merkeze koydukları için siz ne kadar verisenizde onlara az gelecek. Bakın aşinize, dostunuza, annenize talepleri bitmez. O iş bitmez. Sadece köle gibi çalışacaksınız, sadece onun için çalışacaksınız.

Sonra kişi diyor ki!

” Her şeyi unut. Otur burada. Ben ne dersem onu yap” sizi çalıştıracak ve siz kendinizi unutmak zorunda kalacaksınız. Yani bunun sonu olmayacak. Fedakarlık bitecek, kölelik başlayacak. O yüzden siz genel varoluşsal amacı görmelisiniz.

Varoluşsal amaç, sevgidir. Evrensel sevgi varsa yalnızlık yok. Ama içten gelen gerçek sevgi. Özün temelinde olan koşulsuz sevgi. O zaman fedakarlığın sınırlarını şöyle anlayacaksınız. şöyle çizeceksiniz. Varoluşun temelinde sevgi vardır ve hekes onu ister. Herkes sevgiyi paylaşmak ister.

Sizde sevdikleriniz için fedakarlık yapıyorsunuz ama sınır nedir? Sınır ve o sevgidir. Siz fedakarlık yapıyorsunuz. Dost, arkadaş, eş, anne, baba, çocuk vs. için. Siz şunu ölçün ; yaptığınız fedakarlık o kişide sevgiyi artırıyormu. ”

Yani siz verdikçe sevgi artıyorsa o gerçek fedakarlıktır. Fedakarlığın doğru olup olmadığunı bu şekilde anlayablirsiniz.

Dünya Değişim Akademisi

Şirvan Yücel

YAZARIN SON YAZILARI
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ

izmir haber