Güçlü Tarafsız Hızlı Haber
$ DOLAR → Alış: 29,38 / Satış: 29,49
€ EURO → Alış: 32,67 / Satış: 32,80

Ünlü isimler iyilik için festivalde buluştu

Ünlü isimler iyilik için festivalde buluştu
  • 20.12.2019

Ünlü isimler iyilik için festivalde buluştu

Otizmli bireylerin yararına geleneksel olarak düzenlenen ‘Tohum Otizm Vakfı Alışveriş Festivali’, bu yıl da yoğun ilgi gördü. Tohum Otizm Vakfı 12. Alışveriş Festivali, yine iş, sanat ve medya dünyasının ünlü isimlerini buluşturdu.

120’yi aşkın seçkin markanın yer aldığı Alışveriş Festivali, renkli etkinliklere de sahne oldu. Ünlü mücevher tasarımcısı Sevan Bıçakçı’nın The Timekeeper kitabını imzaladığı festival kapsamında, alanında öne çıkmış ünlü isimlerin yer aldığı söyleşilerden de çarpıcı başlıklar çıktı:

– Dr. Gülseren Budayıcıoğlu; “Kaderiniz doğduğunuz evde yazılır”

– Özlem Denizmen; “Çocuklarınızı para konusunda eğitin”

– Feriha Şenkaya Dildar; “Evinizden eğlence ve umudu eksik etmeyin”

– Psikolog İdil Sevil: “ABD’liler bireyselci, Türkler ise toplulukçu”

– Vedik Astrolog Ebru Cinek; “2020’de kimsenin tahmin edemeyeceği mucizeler yaşanacak”

Festivalde, 12’nci yıla özel birbirinden cazip 12 hediye de Tohum Otizm Vakfı’nın küçük gönüllülerinin gerçekleştirdiği çekilişle sahiplerini buldu. Gecede, Kafkas Mücevher’in Tohum Otizm Vakfı için özel olarak tasarladığı mücevher setinden, Soneva Fushi Maldives, The Marmara New York Oteli ve The Museum Hotel Antakya’da konaklamalara, Şah Yaycı’dan Tecknomonster bavuldan, Saffet Emre Tonguç’dan ‘Ayasofya’da Bir Gece’ turuna kadar birbirinden seçkin hediyeler dağıtıldı.

Tohum Otizm Vakfı’nın otizmli bireyler yararına yaptığı çalışmaları desteklemek, tanıtmak, farkındalık ve kaynak yaratmak amacıyla gelenekselleşen Tohum Otizm Vakfı Alışveriş Festivali’nin 12’ncisi 18 – 19 Aralık tarihlerinde Four Seasons Hotel at the Bosphorus‘ta düzenlendi. İki gün süren festivalde, Tohum Otizm Vakfı’nın projelerine ve eğitim bursuna ihtiyaç duyan otizmli çocuklara aktarılmak üzere, etkinlik girişlerinden, katılımcı firmalardan, yılbaşı alışveriş sepetleri, seminer ve çekiliş bilet ücretlerinden gelir elde edildi.

120’yi aşkın seçkin marka festivale katıldı

Festivalde, sosyal sorumluluk bilinci çerçevesinde takıdan giyime, dekorasyondan tekstile, mücevherden kozmetiğe, aksesuardan antikaya kadar farklı alanlardan 120’yi aşkın seçkin marka da en yeni ürün ve koleksiyonları ile yer aldı.

Ünlü isimlerden çok özel yılbaşı sepetleri

Alışveriş festivalinde, Tohum Otizm Vakfı kurucuları ile iş, sanat ve medya dünyasından ünlü isimlerin hazırladığı birbirinden özel yılbaşı hediye sepetleri de otizmli çocuklar yararına satışa sunuldu. Tohum Otizm Vakfı Başkanı Mine Narin başta olmak üzere aralarında vakfın kurucuları ve destekçileri; Arzu Sabancı, Aslı Soyak, Aylin Tahincioğlu, Ayşe Polat, Ayşe Somer, Begüm Kıroğlu, Bettina Hakko, Caroline Koç, Demet Sabancı, Deniz Yıldız Edin, Dilara Sel, Ebru Kohen, Enis Karavil, Fatoş Yalın Arkun, Meral Peltekçi, Rana Erkan Tabanca, Reyhan Demirören, Rezzan Benardete, Sedef Orman, Serra Türker, Sevan Bıçakçı, Siren Ertan Kayalar, Şebnem Berker, Şeli Elvaşvili, Şirin Yalçın, Tuvana Büyükçınar, Ümit Boyner, Yasemin Aloğlu, Zeynep Çarmıklı ve Zeynep Madra tarafından tasarlanan çok özel ve sürprizlerle dolu sepetler büyük ilgi gördü.

12’nci yıla özel birbirinden cazip 12 hediye

Katılımcıların hem alışveriş yaptıkları hem de bu alışverişle otizmli çocukların eğitimine katkıda bulundukları Tohum Otizm Vakfı Alışveriş Festivali’nde bu yıl 12’nci yıla özel 12 hediye çekilişi yapıldı. Tohum Otizm Vakfı’nın küçük gönüllüleri tarafından gerçekleştirilen çekilişte bilet alan şanslı misafirlerden 12 kişi; Kafkas Mücevher’in Tohum Otizm Vakfı için tasarladığı özel tasarım mücevher setinin yanı sıra, Soneva Fushi Maldives’de 5 gece, 2 kişilik konaklama, Four Seasons Seyşeller’de 3 gece, 2 kişilik konaklama, Artam Antik A.Ş.’nin desteğiyle Ressam Mehmet Gün’den çağdaş sanat eseri, Avusturya / VIVAMAYR Maria Wörth Detoks ve sağlık merkezinden her şey dahil 1 hafta konaklama, The Marmara New York Oteli’nde 2 gece, 2 kişilik konaklama, Şah Yaycı’dan Tecknomonster bavul, The Museum Hotel Antakya’da 2 gece, 2 kişilik konaklama, Siren Ertan İstanbul’un yeni açtığı web sitesi sirenertanistanbul.com’dan hediye çeki, Sırmasa’dan 12 kişilik davet masası, Tiffany & Co.’dan ev aksesuarları ve Saffet Emre Tonguç’dan ‘Ayasofya’da Bir Gece’ turu ile Four Seasons’da yemek kazandı.

Sevan Bıçakçı, The Timekeeper kitabını imzaladı

Tohum Otizm Vakfı 12. Alışveriş Festivali’nde, dünyaca ünlü mücevher sanatçısı Sevan Bıçakçı, The Timekeeper isimli kitabı için imza günü de düzenledi. Sevan Bıçakçı tarafından yazılan ve Assouline Yayınevi’nin yayımladığı The Timekeeper, sanatçının on iki yaşında Kapalıçarşı’da başlayan sanat yolculuğunu konu alıyor. Ünlü sanatçının ilham aldığı Osmanlı dönemi saray yaşamı, dönem motifleri, hat sanatının da yansıtıldığı The Timekeeper, bir masa üstü kitabı olarak büyük ilgi görüyor. Okuyanları Osmanlı’nın sanat ve İslam tarihine doğru etkileyici bir yolculuğa çıkaran The Timekeeper’in Tohum Otizm Vakfı 12. Alışveriş Festivali’nde düzenlenen imza gününe, iş ve sanat dünyasının önde gelen isimleri de büyük ilgi gösterdi.

Dr. Gülseren Budayıcıoğlu; “Kaderiniz doğduğunuz evde yazılır”

Tohum Otizm Vakfı 12. Alışveriş Festivali kapsamında düzenlenen söyleşi programının ilk gününde Psikiyatrist Dr. Gülseren Budayıcıoğlu, ‘Kader Motifi’ konulu bir seminer verdi. Festivale katılan misafirlerin büyük ilgi gösterdiği söyleşi programında Dr. Budayıcıoğlu, yıllarca insanları dinlediğini ve sonunda bunun kendisini doldurduğunu görünce de yazmaya karar verdiğini söyledi. Kitaplarında, dinlediği kimi hastalarının yaşadıklarını kurgusunu değiştirerek anlattığını ifade eden Budayıcıoğlu, insanların doğdukları evlerin, onların kaderlerinin yazıldığını kaydetti. Dr. Budayıcıoğlu; “Bir çocuğun doğduğu evde kaderi yazılıyor. Çocuk doğduktan sonra ailesinin ona öğrettiği dili benimseyip, hayatının devamında da o dili kullanıyor. Büyüdükçe de kendisine o dili çerçevesinde bir yol kuruyor” dedi. Psikiyatrist Dr. Gülseren Budayıcıoğlu, insanların geçmişlerinde yaşadıklarının da geleceğinde olumlu ya da olumsuz bir şekilde kendilerine geri döndüğünü kaydetti.

Özlem Denizmen; “Çocuklarınızı para konusunda eğitin”

Tohum Otizm Vakfı Alışveriş Festivali söyleşi programında ünlü finans okuryazarı Özlem Denizmen de, katılımcılara ‘3 Kumbara: Harçlık’ başlığı altında seminer verdi. Çocukların para konusunda eğitilmelerinin çok önemli olduğuna dikkat çeken Özlem Denizmen, şunları söyledi: “Çocuğunuza para ve harçlık konusunda eğitim verin. Çünkü çocuk bu konuda ebeveynlerinden gördüklerini yapmaya çalışır. Çocuklarınıza 7 yaşından itibaren haftalık olarak düzenli şekilde harçlık verin. 14 yaşından sonra da harçlık süresini aylığa çıkarın. 20 yaşından itibaren ise harçlık vermeyi kesin ve çocuğunuzun kendi parasını kazanması için teşvik edin. Özellikle aile değerlerinizi çocuklarınıza öğretin. Çocuklarınızın aldığı harçlığı, bu değerler doğrultusunda harcamasını sağlayın.”

İzleyenlerin de sorularıyla katkı sağladığı söyleşide Denizmen, MEB ile iş birliği içinde 81 ilde gerçekleştirdikleri ‘3 Kumbara: Harçlık’ projesiyle 5 yıl boyunca yaklaşık 510 bin çocuğa para eğitimi verdiklerini de kaydetti.

Feriha Şenkaya Dildar; “Evinizden eğlence ve umudu eksik etmeyin”

Tohum Otizm Vakfı Alışveriş Festivali kapsamında düzenlenen söyleşi programında yer alan Uzman Psikolojik Danışman Feriha Şenkaya Dildar, ‘Ebeveyn Çocuk İlişkisinde Bilinmeyenler: Kriz Yönetirken Beyin Gelişimini Desteklemek Mümkün Mü?’ başlığı altında katılımcılara önemli bilgiler verdi. Çocuklarda ruhsal kapasitenin artırılabileceğini vurgulayan Feriha Şenkaya Dildar, bu konuda ebeveynlere önemli görevler düştüğünü belirterek; “Anne ile çocuk arasında doğuştan gelen çok güçlü bir ilişki vardır. Baba da erken dönemden itibaren bu ikili ilişkinin içine bir üçüncü saç ayağı olarak girmelidir. Evde özellikle birlikte eğlenebilmeliler. Anne, baba ve çocuğun aynı evde birlikte eğlenebildiği bir ortamda büyüyen çocukların ruhsal kapasiteleri daha geniş olur ve ileride daha sorun çözücü olurlar. Eğlenceyi ve umudu evinizden hiç eksik etmeyin” dedi. Çocuklara kriz anlarında nasıl yaklaşılması gerektiği konusunda da bilgiler veren Uzman Psikolojik Danışman Feriha Şenkaya Dildar, şunları söyledi: “Kriz, beyni geliştiren en önemli fırsattır. Çatışma ve krizden korkmayın. Anne, baba ve çocuk ilişkisinin güçlü olduğu bir ailede, çatışmanın krizin sonunda uzlaşma vardır. Çocuğunuzun kendi duygularının farkında olmasını sağlayın. Ergenlik çağındaki çocuklarda ise, sabırlı davranın.”

Psikolog İdil Sevil; “Sorunlarımıza kendi kültürümüzden yola çıkarak çözüm aramalıyız”

Tohum Otizm Vakfı Alışveriş Festivali kapsamında düzenlenen söyleşi programına katılan Psikolog İdil Sevil, ‘Türk’ün Kafası Nasıl Çalışır?’ başlığı altında, yerli kültür değerlerinin önemine vurgu yaptı. Türkiye’de, pek çok kültüre ait döküman bulunduğunu belirten Sevil; “Özellikle Japon ve Hint kültürlerine dair birçok kitabı bizim kitapçılarda bulmak mümkün. Elbette bunları okumak bize zenginlik katıyor ama o değerlerden çıkan kitapları alıp okuduktan sonra, ‘Ben de bunları yapacağım’ demek’ ne kadar doğrudur? Önce o değerlerin, bizim DNA’mıza ne kadar uygun olup olmadığını sorgulamamız lazım. Biz, kendi kültürümüzden ve değer yargılarımızdan yola çıkarak sorularımıza cevaplar aramalıyız. Ben de, kendi değer yargılarımızdan ve kültürümüzden yola çıkarak, ‘Türk’ün Aklı Nasıl Çalışır?’ isimli kitabı yazdım” dedi. Türkiye ve ABD ile ilgili yapılan bir Kültür Değerler Araştırması hakkında da bilgi veren Sevil; “Bireyselcilik ABD’de yüzde 91 olmasına karşın bu oran Türkiye’de yüzde 37’dir. Yani Amerikalılar bireyselci, biz toplulukçuyuz. Başarıya yönelim de ise, ABD’de yüzde 62 olurken, biz de ise bu oran 45’dir. Amerikalılar başarıya yönelim de daha istekli, biz ise biraz oluruna bırakıyoruz” diye konuştu.

Vedik Astrolog Ebru Cinek; “2020’de kimsenin tahmin edemeyeceği mucizeler yaşanacak”

Tohum Otizm Vakfı Alışveriş Festivali kapsamında düzenlenen söyleşi programına katılan ve ‘Hepimiz Evrenin Ayrılmaz Bir Parçasıyız. Bu Evrensel Düzendeki Eşsiz Rollerimizi Nasıl Öğrenebiliriz?’ başlıklı bir konuşma yapan Vedik Astrolog Ebru Cinek, 2020’de olası gelişmelere dair çarpıcı bilgiler verdi. Vedik Astoroloji’nin çıkış noktasının Hindistan olduğunu belirten Ebru Cinek, 2020 yılında kimsenin tahmin edemeyeceği önemli mucizelerin yaşanacağını söyledi. 19 yıldan beri Venüs Döngüsü’nün yaşandığını, 2020 ile birlikte 7 yıl sürecek olan Güneş Döngüsü’nün başlayacağını anlatan Ebru Cinek, “Bu yeni döngüde ‘adalet’ kavramı çok ön plana çıkacak. Sırlar ortaya dökülecek. Bütün dünyada liderler anlamında ciddi değişimler olacak. Bunun da hepimizin hayatına önemli yansımaları yol açacak” dedi. 2020 ile birlikte Türkiye’yi de çok parlak bir dönemin beklediğini ifade eden Cinek; “Güneş Döngüsü döneminde siyasi arenada gençlerin sesinin çok daha fazla çıktığı bir dönemi yaşayacağız. Sanayi başta olmak üzere ekonomide de olumlu anlamda hareketlenme olacak. Yeraltı kaynakları konusunda da bizi olumlu gelişmeler bekliyor. Ayrıca çaresi bulunamayan bazı hastalıklara da çare bulunacak” diye konuştu.

Gülce Türker

Etiketler: / / / /

İzmirde içme suyunda kirlilik iddiası
İzmir Haber – İzmir’in Güzelbahçe ilçesi Yelki Mahallesi’nde oturan Akın Tunç, evinin giriş saati ve deposuna taktığı filtrelerde kirlilik olduğunu...
ÜNLÜ MARATON KOŞUCUSU MOTOR HASAN’A DESTEK ADEM YILDIRIM’DAN GELDİ
55 YAŞINDAKİ MARATONCUNUN YÜREK YAKAN FERYADI MAALESEF SPORU VE SPORCUYU SAHİPLENMEYEN BİR ŞEHİRDE YAŞAM MÜCADELESİ VERİYORUM Samsun Haber – Maraton...
İzmir Haber Buca Belediyesinden kaçak molozla mücadele
SÜRDÜRÜLEBİLİR bir çevre yaratmak adına çalışmalarını aralıksız sürdüren BucaBelediyesi, doğa düşmanlarına karşı mücadele başlattı. Efeler Mahallesi’ndeki boş arazilereyapılan kaçak moloz...
Konakın beş yıldızlı tesisi açılış için gün sayıyor
İzmir Haber Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 1. Kadriye Mahallesi’nde yapımı devam eden sosyal tesis ve kapalı pazaryeri inşaatında incelemelerde...
Eren Karabiber Artık Tiktok Türkiyede
Eren Karabiber, Hikaye Ve Okuduğu Şiirleriyle hayranlarına her akşam duygusal anlar yaşatıyor. Dünyanın en eğlenceli platformu Tiktok bünyesine katılan Karabiber,...
Yasak Elma 167 Bölüm İzle
Yasak Elma Engin’in ölümü herkes üzerinde şok etkisi yaratır. Engin’in ölmesi Ender’in işlerine sektevurduğundan Ender yeni sponsor arayışına girer. Bu...
Cerrahpaşa ve Çapa Tıp Nereye Taşınıyor
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından İstanbul ve İzmir’de de binaların depreme dayanıklılığı konusu gündeme geldi. Depremlerin büyük yıkımlara ve can kayıplarına...
İzmir Haber Buca Belediyesinden depremzede ailelere destek
Türkiye tarihinin en büyük felaketlerinden biri olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardındanteyakkuza geçen Buca Belediyesi, yaraları sarmak için canla başla çalışıyor....
İzmir Haber Bayraklıda ücretsiz pazar servisi dönemi
Vatandaşların talep ve önerilerini dikkate alan Bayraklı Belediyesi, Fuat Edip Baksı Mahallesi pazar yerine ulaşımı kolaylaştırmak için ücretsiz servis hizmetine...
İzmir Haber Bucada depremin gerçek yüzü tartışıldı
BUCA’da depremin gerçek yüzü bir kez daha masaya kondu. Buca Belediyesi’nin arama kurtarma birimi BUCAKUT Ekip Lideri Mehmet Fatih Barış,...
İzmir Haber Alaçatı Modern Yola Çıktı
Kültür sanat alanında yaptığı projelerle adından söz ettiren Çeşme BelediyeBaşkanı M. Ekrem Oran, modern sanat merkezi projesi Alaçatı ModernProjesi’ni hayata...
Aile dizisi izmirde çekiliyor
İzmir Haber Show TV’de önümüzdeki günlerde başlayacak Aile dizisinin çekimleri, İzmir Sinema Ofisi’nin desteğiyle Konak, Alsancak, Çeşme ve Gaziemir’de yapıldı....
Hemşeriler Buca’da Buluştu
İzmir Haber İzmir Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği Başkanı ve Konak Belediye Meclis Üyesi Birol Özkardeşler yönetim kurulu üyeleri ile birlikte...
ABD Kadınlar Futbol Ligi FIFA 23’te
Dünya Haber Yapılan ortaklıkla birlikte ABD Ulusal Kadınlar Futbol Ligi’nde mücadele eden tüm kulüpler ve oyuncular, FIFA 23’te yeralacak. Electronic...
foçada çocuklar uzay küresi ile öğrendi
İzmir Haber Foça Belediyesi tarafından çocuklar için eğitici ve eğlenceli Uzay Küresi etkinliği gerçekleştirildi. Astronot kıyafetli öğreticilerin karşıladığı çocuklar, Uzay...
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ

izmir haber